maandag 25 mei 2009

Zepen met z'n tweeen

Afgelopen woensdag heb ik gezellig samen met Ingeborg gezeept, die ik ken van het forum voor zeepmakers en natuurlijk het zeepmakerscongres. Met een grote trekkersrugzak vol met zeepspulletjes, geurtjes en kleurtjes ben ik op de bus naar het Achterhoekse Ruurlo gestapt. Daar aangekomen bleek Ingeborg precies in het soort huis te wonen dat ik op grond van haar berichtjes in het forum bij haar verwacht had. Toch grappig!
Voor het avondeten zijn we in de weer geweest met bruisballen. Ingeborg had mulsifan in huis, een emulgator, die zorgt dat vet en water goed mengt. Helaas hadden we op dat moment niet een goede mal. Uiteindelijk hebben we een soort blauwe maanstenen gekneed van ons mengseltje, met het geurtje sweet peppermint. Zelf vond ik die geur een miskoop, maar Ingeborg en haar dochters waren er dol op, dus die hebben een friszoet en muntig Hemelvaartsbad genomen de volgende dag. Pluspuntje: ze zijn niet voortijdig gaan bruisen! We leren het nog wel eens...!  
Daarna in de tuin heerlijk buiten gegeten, en domino gespeeld met de (helaas nog volle...) limonadeglazen. Ach ja, het gras moet ook af en toe water hebben, toch?
Na het diner hebben we de staafmixers, maatbekers, mallen, lepels kleurtjes, geurtjes en wat we al niet meer nodig hadden te voorschijn getoverd voor een zeven-kleuren-zeep. Ja, toch altijd weer een kleurtje meer he? We wilden nu niet allemaal verschillende kleuren, maar een beetje een paletje rond groen-blauw, met een uitschieter naar paars. Natuurlijk kwamen we er pas achter dat we de geur vergeten waren toe te voegen NADAT we de zeepmassa al over allemaal verschillende bakjes verdeeld en gekleurd hadden...niet handig, maar het is wel goed gekomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten