donderdag 2 april 2009

Doe-het-zelf gezichtsmasker

Een van de 'bijwerkingen' van een hobby als zeepmaken is dat het me niet meer lukt om 'zomaar' iets te kopen bij de drogist. Ik moet en ik zal de ingredientenlijst bestuderen van alles wat ik koop, of overweeg te kopen, of gewoonweg interessant vind. Zo ook dus bij gezichtsmaskers. Na bestudering van het zakje Dr. van der Hoog vitaminemasker voor droge/zeer droge huid dacht ik: zoiets moet ik ook kunnen maken (en misschien zelfs wel beter!). Want wat zit er in?



  • Kaolin klei. Heb ik niet precies liggen, maar ik heb wel illite klei, en dat werkt misschien ook best goed.

  • Lacotose (melksuiker). Maskertje aanmaken met melk of yoghurt, en dan ben je d'r ook denk ik.

  • Vitamine-complex (B1, B2, B6, B12, C, E). Op de vitamine C na heb ik dit niet. Maar het zou me niet verbazen als vitamines vooral wat voor je huid doen als je er genoeg van eet, zodat je van binnenuit mooier word. Hier maak ik me dus vooralsnog niet druk om. Van vitamine E weet ik bovendien dat het vaak gebruikt wordt als conserveermiddel, dus misschien ook hier. Dat het toevallig ook een vitamine is, en dus label-appeal heeft, is voor Dr. van der Hoog weer mooi meegenomen.

  • Parfum. Dat is zeker niet goed voor m'n huid, alleen maar aangenaam voor mijn neus als ik het masker op heb.

Wat er niet in zit is havermout. Nu kan dat ook een fabel zijn natuurlijk, maar havermout wordt wel wijd en zijd geprezen om z'n kalmerende werking voor probleemhuidjes (en daar heb ik er dus een van). Bij de schoonheidsspecialiste krijg ik ook altijd een havermoutprutje bij wijze van masker, en daar wordt het ook niet beroerder van. En van havermout heb ik nog een flinke berg, want dat zit ook door mijn scrubbie zoopies. Horen jullie het pruttelen en bubbelen in mijn hoofd? Als ik een recept bedacht, gemaakt, en getest heb horen jullie natuurlijk het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten